Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Καραβέλα

Έδω και 20 χρόνια σας ταξιδεύουμε σε μοναδικές μεσογειακές γεύσεις

Το εστιατόριο – ψαροταβέρνα Καραβέλα βρίσκεται στη νότια Χίο σε μία από τις ομορφότερες αμμώδεις παραλίες του νησιού, την Κώμη, λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα. Η Καραβέλα είναι πάντα εφοδιασμένη με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, λαχταριστούς μεζέδες, ψητά και κρεατικά, έτοιμη να σας ταξιδέψει σε νέους αλλά και γνώριμους γευστικούς προορισμούς.

 

Το πλοίο καραβέλα

Η Καραβέλα ήταν το πλοίο των πρώτων εξερευνητών, του  Βάσκο ντα Γκάμα αλλά και του Χριστόφορου Κολόμβου, είχε συνήθως τρεις ιστούς στους οποίους έφερε τρία τετράγωνα ιστία, είτε λατίνια (τριγωνικά), είτε ανάμεικτα καθώς επίσης και ένα τετράγωνο ιστίο, το λεγόμενο "τσιβαδέρα" στο πλάγιο πλωριό ιστίο.

Δύο από τα τρία πλοία του Χριστόφορού Κολόμβου, τα "Νίνια" και "Πίντα", με τα οποία απέπλευσε στις 3 Αυγούστου 1492 ήταν καραβέλες, ιστορικά στοιχεία μάλιστα τις τοποθετούν στο ξεκίνημα των ταξιδιών του στη Χίο, προς αναζήτηση ναυτικών. 

Από εκείνες τις ιστορικές Καραβέλες, τους πρώτους εξερευνητές και τη διάθεση για νέες ανακαλύψεις, πήρε και το όνομά του το εστιατόριο Καραβέλα. Ξεκίνησε τη διαδρομή του το 1978 από τον Γιάννη Κωστάζο, ενώ άλλαξε… καπετάνιους το 1997 περνώντας στην ιδιοκτησία των Σταμάτη και Κώστα Νύκτα. Από τότε μέχρι και σήμερα, η Καραβέλα μας ταξιδεύει σε γεύσεις μεσογειακές, αυθεντικές συνταγές ψαράδων, φτιαγμένες με μεράκι και αγάπη. 

Σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον στην Παραλία της Κώμης λίγα μόλις μέτρα από την θάλασσα μπορείτε να απολαύσετε από νωρίς το πρωί έως και αργά το βράδυ το καφέ ή το φαγητό σας! Η ατμόσφαιρα και η εμπειρία Καραβέλα είμαστε σίγουροι ότι θα σας συναρπάσει!